Hallå där... Patrik.


Chefen för Camp Kent, som igår (24/2) orsakade en smärre kontrovers efter att vägrat skåla till Kronprinsessans och den blivande prinsens ära.

Vad hände egentligen?
 
- Det hela har egentligen fått alldeles för mycket uppmärksamhet. Det jag gjorde var att jag efter den sedvanliga Konungens skål satte mig ner medan några andra stod kvar och gick över till att skåla för Kronprinsessan och hennes blivande gemål.

Men om du kunde skåla för Kungen, varför inte för Kronprinsessan?
 - För att seden anbefaller en Konungens skål, dock inte någon skål för offentliggörandet av kungliga giftermål. Eftersom jag inte är rojalist valde jag då helt enkelt att inte delta i den skålen.

Inte rojalist? Ska inte du slåss, och om det behövs dö, för Kungen?
 - Måhända. Det ser jag dock som mer en formalitet än något annat. Vad jag rent praktiskt skulle slåss för är vårat lands suveränitet och dess demokratiska värderingar.

Så vi kommer inte se dig begå högmålsbrott i framtiden då?
- Med all sannolikhet nej, däremot har jag gått med i Republikanska föreningen, vilket förhoppningsvis leder till att den typen av högmålsbrott kommer att ha omöjligjorts i framtiden.

//Redaktionen, Camp Kent.
Aktuellt i Camp Kent.

Rättelse: Chefen Camp Kent meddelar att tillgången till tidningen Göteborgsposten kommer att fortsätta fram till den 31:e mars, och inte upphöra med omedelbar verkan som tidigare rapporterats.

--------------

Datorsystem: Teknisk Chef Camp Kent meddelar att Camp Kent just nu genomgår en omfattande uppgradering av sina datorsystem. Arbetet med att utfasa de gamla systemet påbörjades igår och kommer att fortsätta under denna och nästa vecka. Under samma period kommer även de nya systemen att genomgå en grundlig testkörning.

//Redaktionen, Camp Kent.

Kortfattat.

Fredagen den 13:e återvände personalen ur ÖF01 till campen för en helgpermission, helgen tillbringades sedan med samkväm och föredrag om situationen i missionsområdet.

Den 18:e februari deltog campens personal, tillsammans med personal från Camp Kalle och Camp Alfa, i en hemvärnsinsats bestående av eftersök efter en försvunnen kvinna i Strömstad. Insatsen pågick från eftermiddagen till sent på kvällen. Tyvärr återfanns kvinnan senare avliden. Polisen misstänker inget brott.

På torsdagen den 19:e bedrevs viss rekognisering av området DALSLAND SÖDRA, med fokus på orten Bäckefors och Dalslands sjukhus. Det är viktigt att känna sitt närområde. Personal deltog även i ett informationsmöte i Göteborg om den rådande situationen på Island. Det är viktigt att känna sitt större närområde.

Bland övrig verksamhet kan räknas ett kortare besök på Camp Bertil samt civilt samkväm.

Sverigedemokraterna gör bort sig.

Sveriges Radio/Expressen avslöjar idag hur ledande sverigedemokrater stjäl en wallraffande reporters handväska sedan hon avslöjats som "statlig infiltratör". Synd för SD bara att det spelades in på dold mikrofon.

- Det är så här att, vänta lite... Det går rykten som är väldigt tramsiga. Som är... Du ser väldigt rädd ut.
- Vadå?
- Varför känner du dig påhoppad?
-Nej, vadå?
- Det märker jag på dig.. Kan du öppna din väska?
- Nejnejnej.
(Klirr av glas, tumult)
- Nej, nej.
Reportern låter livrädd.
Erik Almqvist:
 - Vänta!
Reportern:
- Nej. Nej, nej.
- Lämna din väska!
-Okej, jag lämnar den.


Händelsen i sig talar sitt tydliga språk. Det finns också timtals med filmmaterial från den färjeresan där händelsen utspelar sig.

Det som däremot kommer att bli intressant är hur SD reagerar. Ett genomgående tema för sverigedemokrater, iaf de haverister som upphehåller sig på bloggar och diverse diskussionforum, är en total avsaknad av förståelse för enkla begrepp som sanning, logik och proportion. SDU-ordföranden Erik Almqvist nekar redan till att det övht skulle ha inträffat, samtidigt så skapar han en tråd på SDUs forum där han skriver att det avslöjats "statlig infiltration" in i SD (i Expressens artikel skriver han också att inget annat parti skulle råka ut för något liknande. Som om Valstugereportaget aldrig hänt.).

I Sverigedemokraternas fantastiska värld likställs oberoende journalister med statliga spioner, vars syfte är att i sann antidemokratisk anda krossa det stackars Sverigedemokraterna genom fabricerade lögner. Tro mig, det kommer inte dröja länge innan spekulationerna kommer om att 1) Det ljudband som SR har är en förfalskning. Antingen via datorredigering eller så har journalisten i fråga helt enkelt använt sig av någon Almkvist-imitatör, och 2) Journalisten provocerade.

--------------------------

En mindre underhållande (för det ÄR underhållande att se SD:are göra bort sig) nyhet är att psykopatnazisterna i den såkallade svenska motståndsrörelsen återigen spridit hatpropaganda i centrala Uddevalla. Den såkallade svenska motståndsrörelsen är känd för sin öppna nazism, som gränsar till hitlerdyrkan, och sin extrema våldsamhet.

Behovet av en stark antirasistisk rörelse (mot både SD och SMR) kommer att tas upp på Rättvisepartiet Socialisternas uddevallahemsida senare under dagen.

//Byrån för politisk agitation, Camp Kent.

Lily Allen - It's Not Me, It's You


Band/artist: Lily Allen
Skiva: It's Not Me, It's You
Release: 9 februari 2009 (Storbritannien)


Musikredaktionen kan inte annat än ge sina varmaste rekommendationer till att köpa eller ladda ner myspacestjärnskottet Lily Allens nya skiva. Öppenhjärtad, självutlämnande och energirik pop med oerhört catchiga refränger och texter som både får en att skratta och tänka efter.

Vi på redaktionen kommer inte ödsla någon tid med någon djupare analys av skivan, varken text eller musikmässigt. Inte heller kommer vi lägga något utrymme på att diskutera Lily Allen som person och hennes halvkontroversiella kändisskap. Vi kommer nämligen vara upptagna med att lyssna på skivan.

Som förövrigt är bättre än föregångaren, och vars bästa låt heter "Not Fair" och handlar om den där pojkvännen som är perfekt på alla sätt, förutom i sängen. Vi lyssnar på texten och gör en mental fotnot. Inte för att det behövs såklart...

Slumpmässigt valt betyg: 8/10//Musikredaktionen, Camp Kent

Aktuellt i Camp Kent.

Prenumerationer:

Från och med igår torsdag och cirka en månad framåt kommer Camp Kent motta tidningen Bohusläningen varje morgon. I dagarna kommer dock leveranserna av tidningen Göteborgs-Posten att upphöra då man gjort bedömningen att efterfrågan är mindre än man tidigare trott. Sedan tidigare har även prenumerationerna på Dagens Nyheter och Proletären sagts upp. Tidningen Offensiv kommer dock som vanligt.

Tillgänglighet:

Camp Kent har utrustats med portlås och portkoden till sopstationen har ändrats. För vidare information skall berörd personal snarast kontakta C Camp Kent.

//C Camp Kent.

"Polis anmäls för rasistkommentar"

Vi kan idag (05/02) läsa i de etablerade medierna (tex här) om hur poliser som var i tjänst under "kravallerna" i Rosengård använt sig av rasistiska tillmälen så som "apa" och "blatte", och framförallt hotat/pratat om att misshandla en person som nu står åtalad för våldsamt upplopp.

"Den lille apajäveln. Ska jag göra han steril när jag får tag på honom?"

"Ja han ska ha sig duktigt med stryk så han inte kan stå på benen", svarar en kollega.


På Camp Kent har diskussionen om den svenska poliskåren och dess agerande gått minst sagt varm, sällan har en så tydlig skiljelinje uppstått mellan de i personalen som ser polisen som en progressiv upprätthållare av lag och ordning och de som har en mer anti-statlig och vänstervriden syn på det hela.

Frågan man måste ställa sig är delvis hurvida polisens värdegrund överhuvudtaget har någon förankring bland dess anställda och faktiskt även vad själva syftet med polisen är.

I tex Salem 2008 gjorde polisen sig skyldiga till enorma övertramp på personlig frihet och grundlagsskyddade rättigheter. I flera timmar hölls personer, vars enda brott var att de var på väg till en tillståndsgiven demonstration, fast på en tågstation i Salem. Detta var innan de misshandlades, pepparsprejades och forslades bort med tåg som polisen benämnde som "rullande arrester". Polisen själva hävdar fortfarande att de som åkte iväg med tågen gjorde det frivilligt.

Demonstrationen var tänkt som en motdemonstration mot Salemmarschen, sveriges största nazistiska demonstration. Nazisterna hade däremot inga problem att genomföra sin.

Undertecknad tror absolut inte att alla poliser är rasister och urskiljningslösa våldsverkare, men hur osannolikt är det egentligen att det finns ett samband mellan poliskårens våldsanvändande och enskilda polisers benägenhet till våld?

Vad som definitivt är ett faktum är att polisen i detta fallet med största sannolikhet inte är lämplig som just polis. Och att han inte är ensam.

UPPDATERING/TILLÄGG: Det är intressant hur fokus (både i bloggar och i media) verkar ligga på polisens rasistiska uttalanden. Även om det självklart är djävligt illa så anser undertecknad att det väger lätt mot den aktuella polismannens uttalade syn på användandet av våld.

//Politisk sakkunnig, Camp Kent.

Sko-attack mot Israels ambassadör.

Syndikalistiska ungdomsförbundet i stockholm tog sig idag friheten att leverera ett par skor och lite böcker i ansiktet på Israels sverigeambassadör Benny Dagan. De hade också artigheten nog att filma händelsen.Camp Kent stöder som regel inte våldsamma attacker utan laga stöd men vi på politikredaktionen ser Israels brott mot mänskligheten som så grova att en sko i ansiktet på en internationell representat för staten israel måste anses vara i arbetarklassens objektiva intresse.

Självklart kommer detta fördömmas av politiska tyckare på högerkanten, som säger sig vara mot alla sorters politiskt våld. Men hur rimmar det med att tex stödja invasionen av Irak eller att stödja Israels "rätt till självförsvar"? Politiskt våld slutar uppenbarligen vara allvarligt när det dödar i tusental.

//Politikredaktionen, Camp Kent.

SF Bio och censuren.

Statens biografbyrå, den myndighet som förr sysslade med filmcensur, censurerar inte längre. Byråns enda verksamhet är i princip att sätta åldersgränser och även inom myndigheten väcks frågan om den har något existensberättigande.

SF Bio ser däremot inga problem med censur, denna gång av internet. I en artikel som publicerades i Dagens Nyheter idag säger VD:n för SF Bio, Rasmus Ramstad, följande ang. om ipred-lagen kommer att ha någon effekt:

Det hoppas jag, men jag tror att den skulle behöva dras mycket längre. Samtliga leverantörer som ger access till sidor som The Pirate Bay borde stängas ned helt.

Oavsett både ev. moralisk och juridisk legalitet i att bistå allmänheten med torrent-filer (vilket alltså är vad The Pirate Bay gör) så är censur av den kalibern ett oacceptabelt medel. Men det råder ingen diskussion om att när det är pengarna som får tala så är personlig frihet, eller ens logik för den delen, inte en del av ekvationen. Den bristande logiken kommer in när det faktiskt inte finns något som säger att just en censur av "olämpliga" internetsidor skulle ha någon effekt. För det första så får folk tag i vad de vill ha ändå, och för det andra är den badwill som säkerligen skulle skapas inte att leka med. Vare sig för politiker eller för filmföretag.

Kulturredaktionen har en stark pro-fildelningsinställning. För musik och kulturälskare är fildelningen en gudagåva som i månt och mycket faktiskt ökar den inkomstbringande konsumtionen, samtidigt finns det väldigt ont om tecken på att den illegala fildelningen skulle ha en negativ effekt på kvaliteten på utbudet. Tonvis med bra band ploppar upp varje år och juggernauten Hollywood verkar ju knappast sakta ner.

Fast frågan är ju hurvida man faktiskt borde konsumera biofilm nu för tiden. Att göda Rasmus Ramstad och hans censuriver är inget som lockar.

//Kulturredaktionen, Camp Kent.

Musikkväll.

Musikredaktionen gick häromnatten på musikjakt i internet-etern. Resan gick från kanadensiska pudelrockband till brittiska indie-duos.

Musikredaktionen tycker att ni borde kolla in följande:

The Headstones
Kanadensiskt hårdrocksband som var igång 1993 till 2002. Enligt wikipedia "ett av kanadas mest kommersiellt framgångsrika rockband på 90-talet".

Vi blev intresserade främst för att sångaren har en huvudroll i den väldigt bra kanadensiska tv-serien Flashpoint, där vi får följa Toronto-polisens specialenhet [the] Strategic Response Unit (motsvarande SWAT/Nationella Insatsstyrkan). Men faktum är att iaf deras debutskiva Picture of Health är rätt skön. Kolla in.
The Coral
Brittisk indie, om man ska vara väldigt grov. Varit aktiva sen 1996 men släppte debutskivan The Coral så sent som 2002. Bandet har en massa influenser som man inte orkar eller kan gå in på (enligt wikipedia är det följande genres: Indie rock, Psych folk, Indie pop, Reggae).

Men iaf, första skivan är najs. Dreaming of You är helt fantastisk. Håll till godo.
Blood Red Shoes
Hyllad brittisk indierockduo. Eftersom det är en tjej och en kille så nämner folk The White Stripes i sammanhanget. Det ska man inte göra. Snabbt, drivande och, ja, djävligt bra. Jämförelser har gjorts med The Subways, det är nog en bättre jämförelse. Själv vill jag jämföra mästerverket It's Getting Boring By The Sea med lite från kanadensiska indierockarna Mother Mother.Sen som bonus så här kommer Tenacious D - Beelzeboss//Musikredaktionen, Camp Kent.

RSS 2.0
Creeper