Musikkväll.

Musikredaktionen gick häromnatten på musikjakt i internet-etern. Resan gick från kanadensiska pudelrockband till brittiska indie-duos.

Musikredaktionen tycker att ni borde kolla in följande:

The Headstones
Kanadensiskt hårdrocksband som var igång 1993 till 2002. Enligt wikipedia "ett av kanadas mest kommersiellt framgångsrika rockband på 90-talet".

Vi blev intresserade främst för att sångaren har en huvudroll i den väldigt bra kanadensiska tv-serien Flashpoint, där vi får följa Toronto-polisens specialenhet [the] Strategic Response Unit (motsvarande SWAT/Nationella Insatsstyrkan). Men faktum är att iaf deras debutskiva Picture of Health är rätt skön. Kolla in.
The Coral
Brittisk indie, om man ska vara väldigt grov. Varit aktiva sen 1996 men släppte debutskivan The Coral så sent som 2002. Bandet har en massa influenser som man inte orkar eller kan gå in på (enligt wikipedia är det följande genres: Indie rock, Psych folk, Indie pop, Reggae).

Men iaf, första skivan är najs. Dreaming of You är helt fantastisk. Håll till godo.
Blood Red Shoes
Hyllad brittisk indierockduo. Eftersom det är en tjej och en kille så nämner folk The White Stripes i sammanhanget. Det ska man inte göra. Snabbt, drivande och, ja, djävligt bra. Jämförelser har gjorts med The Subways, det är nog en bättre jämförelse. Själv vill jag jämföra mästerverket It's Getting Boring By The Sea med lite från kanadensiska indierockarna Mother Mother.Sen som bonus så här kommer Tenacious D - Beelzeboss//Musikredaktionen, Camp Kent.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0