Nytt bloggsystem! Ny adress!

Camp Kent har övergått till en ny och mer funktionsduglig blogg-funktion. Den nya sidan hittar ni här: http://campkent.wordpress.com/. Lägg till den i era favoriter och i era RSS-feeds.

Denna sidan kommer inte längre att uppdateras.

//C Camp Kent.

Sverigedemokraterna... igen.

Det är roligt det där med demokrati och yttrandefrihet. I alla fall om man ser på de två ur en sverigedemokrats synvinkel, då det uppenbarligen är något endast reserverat för dem själva.

Vi har ju tex Björn Pålsson, förtroendevald SD:are i landskrona som skickar hotbrev till Republikanska Föreningen, där han förolämpar republikanernas familjer och där han försäkrar att han är beredd för att verka för föreningens avskaffande. Har vi inte föreningsfrihet i sverige, björn lille?

Vi har SD:are och sympatisörer som dragit igång förtals- och hatkampanjer gentemot den journalist som wallraffat SDU. Hon utmålas som kriminell, statligt utsänd spion, prostituerad, och allt möjligt trams. Är detta talande för Sverigedemokraternas syn på grävande journalistik?

Ser man på många SD:ares retorik så är det överhuvudtaget inte ok att ens politiskt motarbeta SD. De har antagit en sådan enorm offerroll att ens att agitera mot dem är att vara odemokrat, vilket förvisso är förståligt med tanke på att de ser sig själv som det enda demokratiska partiet...

Med tanke på allt detta vurmande för yttrandefriheten är det lustigt att partiet inte vill tillåta moskéer, det är också lustigt att när de idoga SD-internetkrigarna inte tillåts obegränsat utrymme att tex kommentera på bloggar så skriks det hej vilt om politisk censur och fascism, medan man på en av de mer populära SD-bloggarna kan se följande:


(Alex kommentar är alltså utsatt för politisk censur av allas vår favoritfascist och antidemokrat Dragan)

Det är egentligen inte så förvånande. Att leva som man lär kräver ett visst mått av självreflektion, och om något saknas hos Sverigedemokraterna och deras anhängare så är det självreflektion.

//C Byrån för samhällsdebatt och politisk agitation, Camp Kent.

Den konstnärliga simulanten 2.

I dagens tidningar står det på rubrikerna att läsa att konstnären Anna Odell, som för någon månad sedan spelade psyksjuk så väl att hon omhändertogs för tvångsvård, riskerar fängelsestraff (åtalas för falskt larm, våldsamt motstånd, ofredande samt oredligt förfarande)

Vänsterbloggaren Anders Svensson kommenterar det orimliga i det påståendet här. Där ser man också i kommentarerna att hon fortfarande är utsatt för helt sanslös och rabiat kritik, och till och med att hon borde få fängelse eftersom risken för återfall är hög (!)

Kulturredaktionen på Camp Kent står fortfarande bakom både Anna Odell och Konstfack och vill påminna om ett bra citat från henne i samband med detta:

– Överläkaren på S:t Görans psykakutmottagning har påstått att det jag gjorde skulle ha kunnat leda till att någon annan tilläts ta livet av sig. Det tyder ju på en resursbrist i vården som är långt mer alarmerande än att jag inte var sjuk på riktigt. Om en enda patient mer eller mindre kan ha sådana konsekvenser tycker jag att det är det som borde debatteras.

//Kulturredaktionen, Camp Kent.

Cirkus Miramar - Ici! Politico!

Den västgötska popgruppen Cirkus Miramar har släppt sin första skiva den här sida årtusendet. Och det var något som firades med en releasespelning/fest på folkets hus i Trollhättan.Förväntanslös som jag var (då jag varken sett bandet live eller hört nya skivan) så gick jag dit ... tja, utan förväntningar. Och om man bortser den groteskt långa väntan (vilket iofs jag bara har mig själv att skylla då vant folk har vett nog att inte se samband mellan insläppstiden och tiden för själva spelningen) och det mediokra förbandet (Komprads) så var det onekligen en föreställning värd inträdet (vilket förvisso var gratis, men ölen var dyr).

De drog igång direkt med Fattiga barn med hjärna vilket självklart fick fart på publiken men det lät lite underligt, och personligen hade jag önskat (så här i efterhand) att de väntat med den 1-2 låtar tills de fått sjungt in sig ordentligt. Men vad vet jag.

Starkt material i alla fall. Jag kan tänka mig att det ibland kan vara otacksamt att spela nytt material när folk egentligen vill höra det de känner igen men det var absolut inget problem i det här fallet. Skivan köptes självklart med hem och har spelats nonstop sedan dess.

Min enda invändning mot skivan är att låtarna ibland kan te sig en smula likartade. Fast det är inget som sänker helhetsupplevelsen.


//Musikredaktionen, Camp Kent.


P.S. Självklart var även sällskapet uppskattat. ;) D.S.

Förrådsställan.

Under gårdagen förrådsställdes ett större antal böcker i Camp Kent. Beslutet om förrådsställning motiverades med platsbrist och utgallringen skedde utifrån vilken litteratur bibliotekspersonalen ansåg vara mest relevant för personalen att fortsatt tillgång till.

Önskans enstaka exemplar ur den förrådsställda samlingen, eller innehållsdeklaration över densamma så kontakta C Biblioteket, Camp Kent.

//C Camp Kent.

Skjutövning.

Personal från Camp Kent och Camp Kalle deltog under lördagen den 7:e mars i en skjutövning i hemvärnets regi. Övningen gick bra och följdes av samkväm och invigningen av pizza.nu:s onlinebeställningstjänst, som fick betyget 4 Päronsoda av 5 möjliga.

bulid

Soparbetarnas strejk...

... må ha funkat bra i stockholm, men här i Uddevalla hade den nog varit totalt misslyckad. Jag menar, att gå på kungsgatan innebär ju redan nu att man vadar i sopor.

Usch!

//Arg medborgare.

MUF Bohuslän.

På tal om moderata ungdomsförbundet i Bohuslän (på tal om ingenting alltså)

Letade efter deras hemsida (som ligger nere) och hittade istället en lustig notis på Sveriges Radio. Uppenbarligen finns det alltså ett beslut inom MUF Bohuslän att de ska verka för att avskaffa lagen om hets mot folkgrupp (!). Den något fattiga förklaringen som ges på SR.se är "att lagen ser till grupper istället för att ta vara på individens aspekter." Ok, jag tror inte att MUF är ensamma om detta, men deras dogmatiska förhållningssätt börjar bli en smula löjligt. Hur i hela fridens namn motiverades detta beslut? Är de så anti-kollektivistiska att de inte ens kan erkänna att det finns olika folkgrupper? Vill de avskaffa lagen om hets mot folkgrupp och istället hårdköra på lagarna mot förtal och förolämpningar? Ser de överhuvudtaget någon koppling mellan HMFG och hatbrott? Lustiga typer de där.

Det blir knappast bättre av dagens debattartikel i Bohusläningen där ordföranden för MUF Uddevalla, tillika ledamot för MUF Bohuslän, argumenterar för en utförsäljning av Apoteket med följande argument:

"Varför skall en viss bransch inte innehålla någon konkurrens kan man fråga sig, och svaren är få och dåliga"

och

"Faktum är att de enda länderna i världen som fortfarande har ett apoteksmonopol är de kommunistiska diktaturerna Kuba och Nordkorea, en sanning som känns ytterst osmaklig!"

samt

"Det är löjligt och omodernt att skydda receptfritt läkemedel till varje pris"


Tja, vad sägs om minskad tillgänglighet (där det inte är lönsamt att driva apotek), prisökningar (tillgång och efterfrågan), försämrad kvalitet på servicen (minskade krav på de privatanställda) etc? Att förespråka sånt pga nån sjuk "allt ska konkurrenssättas"-ideologi, DET är det ytterst osmakliga. Faktum är att samtidigt som man hyllar den fria marknaden så går alliansen ut och förklarar att man faktiskt ska reglera apoteket såpass mycket även i fortsättningen att saker och ting inte kommer gå totalt åt skogen. Snacka om att underkänna sin egen politik.''

Men vad ska man förvänta sig av ett ungdomsförbund som ser spritfester, modebloggande och att dela ut toblerone som höjden av politisk aktivism?

Kufar.

//C Byrån för politisk agitation och samhällsdebatt, Camp Kent.

Tänkvärt om integration.

Jag har tillbringat en liten del av min morgon läsandes en oerhört intressant artikel på Dagens Nyheter med titeln Svensk? Var god dröj!

Den avhandlar stora brister i svensk integrationspolitik (eller iaf integrationspraktik) där kompetenta invandrare genom byråkratiska tvångströjor och pedagogiskt feltänk tvingas harva sig igenom långdragna SFI-kurser och studiebesök på IKEA istället för att faktiskt komma någonstans. Särskilt om man redan är utbildad läkare.

"Issa och Haddad har ändå haft tur. En tredje irakisk doktor ville integrerarna skicka till Kristianstad Lego för att skruva ihop lampor. 'Det är viktigt med erfarenhet av svenskt arbetsliv', fick han höra. (På integrationskontoret har den praktiken ett annat namn: Han får 'en nära-jobbet-upplevelse', skrockar handläggarna.) Om han vägrade skulle det bli slut på bidraget. Att han praktiserar hos folktandvården beror på ett rådigt ingripande från hans SFI-lärare. Som inte vill ha sitt namn i DN. 'När jag kontaktade folktandvården överträdde jag mina befogenheter.'"

Jag funderade lite på om jag skulle dra till med klichén att det är viktigt med fungerande integration för att inte ge vatten på kvarnen för främlingsfientliga grupper och politiska partier som vill utmåla invandrare som kriminella och/eller lata bidragstagare. Men jag insåg snabbt hur ihåligt och näst intill hycklande det hade varit. Det är självklart viktigt med fungerande integration just för de som ska integreras. Vi kan inte ha ett system där högutbildade tvingas gå igenom kurser där nivån anpassas för analfabeter. Vi kan inte ha ett system som segregerar och eftersätter vissa områden där andra och tredjegenerationens invandrare växer upp och bara möter de brister som finns i svensk socialpolitik.

Kanske är det som behövs att "kravmaskinen" riktas dit den hör hemma, att kraven ställs på just de svenska myndigheter som inte bara hanterar själva invandringsprocessen utan alla de andra aspekter av tillvaron som tror det eller ej även påverkar de av oss som inte fötts här i landet. Enorma satsningar behöver göras på boende, på skolor etc. Och då pratar vi inte om borgerliga "satsningar" modell nedskärningar ("effektiviseringar"), meningslös betygshets och ombildandet av hyressrätter till bostadsrätter. Utan riktiga satsningar, mer nya bostäder, mindre skolklasser, upprustandet av förorterna, bättre kollektivtrafik. Allt sånt som verkligen kan råda bot på segregationsproblemen, långt mer än vad en kurs i vad som är typiskt svenskt (a lá HippHipp) någonsin skulle kunna göra.

För övrigt hugger det lite i hjärtat varje gång jag har lektioner på komvux och går förbi skylten som det står "Lokalvårdskurs - SFI" på. Är det allt som finns att erbjuda?

EDIT: I en anda av källkritik så får jag länka till bloggen "Vi i Sverige", en blogg om invandring och integration, som menar att det är en myt att akademiker och analfabeter blandas. http://viisverige.blogspot.com/2009/02/myter-om-sfi.html. Jag har slängt iväg en fråga om hur de förhåller sig till DNs artikel.

//C Byrån för politisk agitation och samhällsdebatt, Camp Kent.

RSS 2.0
Creeper