Den konstnärliga simulanten 2.

I dagens tidningar står det på rubrikerna att läsa att konstnären Anna Odell, som för någon månad sedan spelade psyksjuk så väl att hon omhändertogs för tvångsvård, riskerar fängelsestraff (åtalas för falskt larm, våldsamt motstånd, ofredande samt oredligt förfarande)

Vänsterbloggaren Anders Svensson kommenterar det orimliga i det påståendet här. Där ser man också i kommentarerna att hon fortfarande är utsatt för helt sanslös och rabiat kritik, och till och med att hon borde få fängelse eftersom risken för återfall är hög (!)

Kulturredaktionen på Camp Kent står fortfarande bakom både Anna Odell och Konstfack och vill påminna om ett bra citat från henne i samband med detta:

– Överläkaren på S:t Görans psykakutmottagning har påstått att det jag gjorde skulle ha kunnat leda till att någon annan tilläts ta livet av sig. Det tyder ju på en resursbrist i vården som är långt mer alarmerande än att jag inte var sjuk på riktigt. Om en enda patient mer eller mindre kan ha sådana konsekvenser tycker jag att det är det som borde debatteras.

//Kulturredaktionen, Camp Kent.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0